00d0b965

Pengumuman babagan Kompetisi Perencanaan Konseptual lan Desain Kutha Internasional kanggo Pusat Stasiun Pusat Zhuhai (Hezhou) lan Wilayah Saubengé

1.Ringkesan Proyek

(1) Latar mburi Proyek

Ing Februari 2019, Komite Pusat CPC lan Dewan Negara ngetokake Garis BesarRencana Pengembangan Wilayah Teluk Besar Guangdong-Hong Kong-Macao, kang, iku cetha ngajokaken kanggo pengaruh peran anjog saka kombinasi kuwat saka Macao-Zhuhai, lan noto strategis kanggo Zhuhai lan Macao co-mbangun Macao-Zhuhai kutub Greater Bay Area.

Ing Juli 2020,Rencana Konstruksi Kereta Api Antarkota ing Wilayah Teluk Besar Guangdong-Hong Kong-Macaodisetujoni dening Komisi Pembangunan lan Reformasi Nasional.Ing rencana iki, Zhuhai Central Station (Hezhou) Hub dipanggonke minangka salah sawijining hub utama ing antarane "telung hub utama lan papat tambahan" ing wilayah pesisir kulon Muara Kali Mutiara, ing ngendi bakal nyambung menyang macem-macem rute lalu lintas radiasi. jaringan kalebu Zhuhai-Zhaoqing HSR, Guangzhou-Zhuhai (Macao) HSR, Shenzhen-Zhuhai Intercity Railway, saéngga dadi hub penting kanggo Zhuhai lan Macao kanggo nyambung karo negara.

Nganti saiki, laporan studi kelayakan saka Zhuhai-Zhaoqing High-speed Railway lan proyek hub wis rampung, lan konstruksi dijangkepi diwiwiti ing pungkasan taun 2021. Persiapan sing cocog kanggo Railway Berkecepatan Tinggi Guangzhou-Zhuhai-Macao wis uga wis diwiwiti, lan konstruksi direncanakake diwiwiti ing 2022. Kompetisi Perencanaan Konseptual lan Desain Kutha Internasional kanggo Hub Stasiun Pusat Zhuhai (Hezhou) lan Wilayah Saubengé dirampungake dening Pamrentah Kotamadya Zhuhai, kanthi tujuan supaya bisa ngetrapake strategi sing luwih apik. Nilai saka Zhuhai Central Station (Hezhou) Hub.

(2) Lokasi Proyek

Zhuhai dumunung ing tlatah pesisir kulon Muara Kali Mutiara, sing cedhak karo Macao lan ing jarak 100km saka Shenzhen, Hong Kong lan Guangzhou, mungguh.Dumunung ing wilayah inti saka teluk utama Greater Bay Area lan muter peran strategis penting ing integrasi Greater Bay Area.Stasiun Pusat Zhuhai (Hezhou) Hub lan wilayah saubengé ("Wilayah Hub lan Saubengé") dumunung ing wilayah tengah Zhuhai, karo Modaomen Watercourse ing sisih wétan, madhep Guangdong-Macao In-Depth Cooperation Zone ing Hengqin ing sisih kidul-wétan. , ing jejere Hezhou minangka calon pusat kutha ing sisih kidul, lan Pusat Doumen lan Pusat Jinwan ing sisih kulon.Dumunung ing pusat geografis Zhuhai, wilayah iki minangka poros strategis ing "nglakokake pengaruh tengah lan ndawakake arah kulon" ruang kutha Zhuhai, lan minangka tautan penting kanggo ningkatake pangembangan Zhuhai sing seimbang ing sisih wétan lan kulon.

0128 (2)

Fig.1 Lokasi Proyek ing Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area

0128 (3)

Gambar 2 Lokasi Proyek ing Wilayah Zhuhai

(3) Ruang Lingkup Lomba

Lingkup Konvergensi Perencanaan:ngliputi calon pusat kutha Hezhou, Pusat Jinwan lan Pusat Doumen, kanthi ambane kurang luwih 86 km².

Cakupan Perencanaan Konseptual Hub lan Wilayah Sekitar:area 51km² dikubengi dening saluran kali lan jaringan jalan tol-expressway, ndawakake menyang Modaomen Watercourse ing sisih wétan, Niwanmen Watercourse ing sisih kulon, Tiansheng River ing sisih lor, lan Zhuhai Avenue ing sisih kidul.

Cakupan Desain Urban Area Hub:ruang lingkup desain kutha terpadu nyakup area 10 nganti 20 km² kanthi hub minangka inti lan ndawakake ing sisih lor lan wétan;centering ing area hub inti, tim desain bisa delineate piyambak area 2-3 km² minangka ruang lingkup desain rinci.

0128 (4)

Gambar 3 Ruang Lingkup Konvergensi Perencanaan lan Lingkup Perencanaan & Desain

2、Tujuan Lomba

Minangka zona ekonomi khusus nasional, kutha tengah regional lan kutha kutub Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area, Zhuhai saiki wis obah menyang goal pembangunan dadi kutha mega, luwih nambah fungsi hub kutha, lan nyepetake nganyarke daya lan tingkat kutha.Kompetisi internasional yakuwi kanggo njaluk "Golden Ideas" global, lan miturut syarat "sesanti global, standar internasional, fitur Zhuhai khusu lan gol mangsa-oriented", iku bakal fokus ing akselerasi construction saka Zhuhai minangka ekonomi khusus internasional modern. zona karo ciri Cina jaman anyar, hub gateway penting kanggo Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area, kutha inti ing pesisir kulon Muara Kali Pearl lan model pembangunan kualitas dhuwur ing sabuk ekonomi pesisir.

Njelasno pengaruh construction HSR ing pembangunan kutha Zhuhai kang, netepake posisi strategis saka hub lan wilayah saubengé, lan ngadili hubungan pembangunan hub lan wilayah lingkungan karo Hezhou calon pusat kutha, Jinwan Center lan Doumen Center.

Kanthi nggunakake nilai strategis hub HSR, sinau format industri wilayah hub HSR, ningkataké pembangunan terpadu kualitas "Station-Industri-City", lan akselerasi aglomerasi saka macem-macem faktor.

ngleksanakakeRencana Pengembangan Ruang Konseptual Zhuhai, lan nindakake perencanaan lan tata letak miturut struktur organisasi kutha "Kota-Kabupaten-Kota Anyar (cluster kutha dasar)-Tetangga".

Sistematis nimbang sambungan organik saka HSR karo transportasi sepur, dalan kutha, lan transportasi banyu, etc., lan sijine nerusake kanggo mangsa-oriented, ijo, hemat energi, efisien lan trep sistem transportasi lengkap.

Dipandu dening prinsip "ekologi lan karbon rendah, kolaborasi lan integrasi, safety lan ketahanan", ngrampungake masalah kayata dataran rendah, kekurangan sumber lemah, lan risiko banjir dhuwur, lsp. lan strategi kontrol.

Mupangat latar mburi ekologis alam sing apik, kanthi bener nangani segmentasi kutha sing disebabake dening jaringan kali lan banyu, jaringan viaduct, lan jaringan garis tegangan dhuwur, lan liya-liyane, lan mbangun pola perlindungan ekologis lan ruang terbuka sing terus-terusan, lengkap lan sistematis, kanggo nggawe a gaya fitur lanskap waterfront gateway.

Bener nangani hubungan antarane pembangunan short- lan long-term, lan ing kombinasi karo phasing construction HSR, nindakake pengaturan sakabèhé ing phase saka construction terpadu antarane HSR lan kutha.

3、Konten Lomba

(1Perencanaan Konseptual (51km²)

Perencanaan konseptual kudu nimbang kabeh hubungan karo saben pusat ing ruang lingkup konvergensi perencanaan 86km², lan nanggapi konten kayata posisi rencana, tata letak fungsional, kontrol skala, transportasi lengkap, perencanaan fasilitas, gaya lan fitur, lan konstruksi bertahap, lsp. ., liwat riset babagan pola spasial kutha, pembangunan terkoordinasi industri lan sambungan transportasi lengkap.Kedalaman perencanaan kudu nyukupi syarat sing cocog karo perencanaan kabupaten.

(2) Desain kutha

1. Desain Kota Terpadu (10-20km²)

Ing kombinasi karo perencanaan konseptual lan hub minangka inti, nyiapake skema desain kutha kanggo area 10-20km² kaya sing ditampilake ing Gambar 3, "Skop Konvergensi Perencanaan lan Lingkup Perencanaan & Desain".Desain kutha kudu fokus ing skala konstruksi, wujud ruang, organisasi lalu lintas lan intensitas pangembangan, lsp.ambane rinci bakal tekan ambane desain rinci konsep.

2. Desain kutha sing rinci (2-3km²)

Adhedhasar desain kutha terpadu, tim desain kudu nggambarake area 2-3 km² ing area hub inti kanggo nindakake desain kutha sing rinci,kang bakal tekan ambane nuntun panyusunan rencana peraturan.

4、Organisasi

Kompetisi internasional iki bakal diatur ing Zhuhai Public Resources Trading Center (Situs web: http://ggzy.zhuhai.gov.cn), kalebu telung tahap, yaiku, penawaran (padha karo tahap prakualifikasi ing kompetisi biasa), negosiasi kompetitif ( padha karo tahap desain ing kompetisi biasa), lan integrasi & rincian.

Kompetisi internasional iki minangka panjalukan terbuka kanggo ngrancang tim saka sak ndonya.Ing tahap penawaran (padha karo tahap prakualifikasi ing kompetisi biasa), 6 tim desain bakal dipilih saka kabeh penawar (kalebu konsorsium, padha ing ngisor iki) kanggo melu ing negosiasi kompetitif tahap sabanjure (padha karo tahap desain ing kompetisi biasa. ).Ing tataran negosiasi kompetitif, proposal desain sing diajukake dening 6 tim sing dipilih bakal dievaluasi lan ditingkatake.Pemenang pisanan bakal diwajibake nggabungake skema konseptual kanthi bantuan unit layanan teknis sadurunge ngirim menyang Host kanggo ditampa.

Host bakal ngatur 1-3 lokakarya sakbanjure, lan telu tim desain paling dhuwur bakal ngirim desainer utama kanggo rawuh ing lokakarya kasebut (sing dikonfirmasi kena pengaruh pandemi COVID-19 bisa melu online) nalika Host ora mbayar apa-apa. biaya konsultasi kanggo wong-wong mau.

5,Nduweni hak

1.Perusahaan desain domestik lan internasional bisa ndhaptar kompetisi iki, ora ana watesan babagan kualifikasi, lan konsorsium diwenehake;

2. Partisipasi gabungan tim desain sing luar biasa ing macem-macem disiplin disaranake.Prioritas bakal diwènèhaké marang konsorsium sing nyakup disiplin kasebut kayata perencanaan kutha, arsitektur, lan transportasi, lsp;

3. Saben konsorsium kudu ora luwih saka 4 anggota.Ora ana anggota konsorsium sing diidini ndhaptar kaping pindho kanggo kompetisi kasebut dhewe utawa kanthi jeneng konsorsium liyane.Pelanggaran aturan iki bakal dianggep ora sah;

4. Anggota kudu mlebu persetujuan konsorsium sing sah, sing bakal nemtokake pembagian kerja ing antarane anggota;

5.Prioritas bakal diwenehi kanggo tim desain karo pengalaman desain praktis sugih lan kasus sukses ing wilayah hub kutha utawa desain kutha wilayah inti kutha;

6. Partisipasi dening individu utawa tim individu ora ditrima.

6、Pendaftaran

Ing kompetisi iki, pihak utama konsorsium ngirim dokumen penawaran elektronik kanggo nawarake proyek iki liwat "situs web Zhuhai Public Resources Trading Center (http://ggzy.zhuhai.gov.cn/)".Dokumen penawaran kalebu telung bagean, yaiku, dokumen kualifikasi, dokumen penawaran teknis (yaiku, proposal konsep), lan dokumen prestasi & kredit.Syarate kaya ing ngisor iki:

(1) Dokumen Kualifikasikudu kalebu bahan ing ngisor iki:

1) bukti KTP perwakilan legal (utawa wong sing sah kanggo nggawe keputusan perusahaan luar negeri), lan sertifikat wakil legal (utawa surat wewenang kanggo nggawe keputusan perusahaan luar negeri);

2)Lisensi bisnis (penawar daratan bakal menehi salinan salinan warna duplikat lisensi bisnis saka wong legal perusahaan sing ditanggepi dening departemen administratif industri lan perdagangan, lan penawar ing luar negeri kudu menehi salinan sertifikat registrasi bisnis sing dipindai warna. .);

3) Persetujuan konsorsium (yen duwe);

4) Surat prasetya kanggo lelang;

5) Kajaba iku, penawar domestik (utawa anggota domestik konsorsium) kudu ngirim informasi saka wong sing discredited (bisa dadi laporan kredit sing diundhuh saka Credit China [http://www.creditchina.gov.cn/]), laporan kredit sing sah (utawa cathetan kredit) lan laporan kredit bank (laporan kredit [utawa cathetan kredit] bisa diundhuh saka situs web Credit China; laporan kredit bank bisa dadi sing dicithak dening bank ing ngendi akun perusahaan. dibukak).

(2) Dokumen teknis lelang(yaiku proposal konsep): bakal diajukake dening tim desain miturut syarat dokumen sing relevan lan tabel unsur review teknis.Ing proposal konsep, teks lan gambar bisa dilebokake, lan pangerten proyek bakal dijlentrehake;masalah kunci, uga titik penting lan angel bakal diidentifikasi, lan gagasan awal, pikirane utawa kasus referable bakal diajukake;Staff technical saka tim desain bakal kasedhiya;lan cara, langkah-langkah utawa proses desain kanggo nyuda dampak epidemi ing desain bakal diterangake.Ing antarane isi kasebut, bagean kanggo njlentrehake pangerten proyek, ngenali masalah utama lan poin sing angel, lan ngusulake gagasan awal, pikirane utawa kasus sing bisa dirujuk, kudu ana ing total 10 kaca (siji siji, ukuran A3);lan bagean nampilake tim teknis lan njlèntrèhaké cara, langkah-langkah, utawa proses desain kanggo nyuda dampak epidemi ing desain, kudu ana ing total 20 kaca (siji siji, ukuran A3);Dadi, dawane total kudu ana ing 30 kaca (sisih siji, ukuran A3) (ora kalebu tutup ngarep, mburi lan daftar isi).

(3) Dokumen prestasi & kreditkudu kalebu bahan ing ngisor iki:

1)Pengalaman proyek sing padha (pengalaman proyek kepungkur sing padha karo proyek iki; bahan pendukung, kayata kaca kunci kontrak utawa dokumen asil, lan sapiturute, kudu diwenehake; ora luwih saka 5 proyek);

2) Pengalaman proyek perwakilan liyane (pengalaman proyek perwakilan liyane saka penawar; bahan pendukung, kayata kaca kunci kontrak utawa dokumen asil, lan sapiturute, kudu diwenehake; ora luwih saka 5 proyek);

3)Bebungah sing dimenangake dening perusahaan (penghargaan sing dimenangake dening penawar ing taun-taun pungkasan, lan bahan pendukung kayata sertifikat penghargaan bakal diwenehake; ora luwih saka 5 penghargaan; mung bakal dadi penghargaan desain kutha saka wilayah hub kutha utawa inti kutha. wilayah).

7、 Jadwal (Sementara)

Jadwale kaya ing ngisor iki:

0128 (1)

Cathetan: Jadwal ing ndhuwur ditrapake ing Wektu Beijing.Tuan rumah nduweni hak kanggo ngowahi agenda kasebut.

8、 Biaya sing gegandhengan

(1) Biaya sing gegandhengan (kalebu pajak) kompetisi internasional iki yaiku:

Panggonan pisanan:bisa nampa bonus desain RMB Four Million Yuan (¥4,000,000), lan ragad rincian desain lan integrasi RMB One Million Five Hundred Thousand Yuan (¥1,500,000);

Panggonan kapindho:bisa nampa bonus desain RMB Tiga Yuan Yuan (¥3,000,000);

Panggonan katelu:bisa nampa bonus desain RMB Two Million Yuan (¥2,000,000);

Panggonan papat nganti enem:Saben wong bisa nampa bonus desain saka RMB One Million Five Hundred Thousand Yuan (¥1,500,000).

(2) Fee Agen Penawaran:enem pemenang bakal mbayar ragad agen kanggo agen Penawaran ing 20 dina apa sawise bid woro-woro menang dirilis.Pemenang pisanan bakal mbayar RMB Patang puluh sanga Ewu Loro Atus Sèket Yuan (¥49,250.00);juara kapindho bakal mbayar RMB Telung puluh siji Ewu Yuan (¥31,000.00);juara katelu bakal mbayar RMB Rong puluh telu Ewu Yuan (¥23,000.00);lan sing menang kaping papat nganti enem bakal mbayar RMB Nineteen Thousand Yuan (¥19,000.00).

(3)Syarat-syarat pembayaran:Host bakal mbayar bonus sing cocog kanggo saben tim desain sing dipilih sajrone 30 dina sawise kontrak ditandatangani.Nalika pemenang pisanan ngrampungake rincian lan integrasi, biaya rincian desain lan integrasi bakal dibayar sajrone 30 dina sawise kiriman disetujoni dening Host.Nalika nglamar pambayaran, tim desain ngirim formulir konfirmasi jadwal proyek sing dikonfirmasi dening kabeh pihak, aplikasi pembayaran, lan invoice sing sah kanthi jumlah RRC sing padha menyang Host.Host mung bakal mbayar biaya kanggo anggota domestik konsorsium ing RMB.

9、Penyelenggara

Tuan rumah: Biro Sumber Daya Alam Kota Zhuhai

Dhukungan Teknis: Institut Perencanaan & Desain Kota Zhuhai

Shenzhen Urban Transport Planning Center Co., Ltd.

Organisasi & Perencanaan: Benecus Consultancy Limited

Agen Penawaran: Zhuhai Material Bidding Co., Ltd.

10、Pambocoran Informasi & Kontak

Kabeh informasi sing relevan babagan kompetisi iki tundhuk karo sing diumumake ing situs web resmi Zhuhai Public Resources Trading Center (http://ggzy.zhuhai.gov.cn/).

(https://www.szdesigncenter.org),ABBS(https://www.abbs.com.cn/)

Situs web promosi:

Pusat Desain Shenzhen (https://www.szdesigncenter.org), ABBS (https://www.abbs.com.cn/)

Hotline pitakon:

Pak Zhang +86 136 3160 0111

Pak Chang +86 189 2808 9695

Mbak Zhou +86 132 6557 2115

Pak Rao +86 139 2694 7573

Email: zhuhaiHZ@qq.com 

Tim desain sing kasengsem ing kompetisi iki mangga ndaftar, ngrampungake informasi sing cocog, lan mbukak fungsi penawaran proyek konstruksi luwih dhisik ing situs web Pusat Perdagangan Sumber Daya Umum Zhuhai (http://ggzy.zhuhai.gov.cn/).Partai utama (badan utama) konsorsium bakal nglamar lan entuk sertifikat digital CA kanggo situs web Pusat Perdagangan Sumber Daya Umum Zhuhai sadurunge tenggat wektu penawaran, supaya bisa ngunggah dokumen penawaran lan nindakake operasi sing cocog.

Kabeh informasi ing ndhuwur tundhuk karo sing dirilis dening Zhuhai Public Resources Trading Center (http://ggzy.zhuhai.gov.cn/).

Wektu kirim: Dec-08-2021

Ninggalake Pesen Panjenengan